2018. június 10., vasárnap

Alma a fájától...18.


Folytatjuk a sorozatot, amelyben ismert zenészek utódainál vizsgáljuk meg a tehetség öröklését. Ma a Thompson családhoz látogatunk.

Richard & Linda Thompson

Richard Thompson  1949-ben született, angol zenész, gitáros. dalszerző. Nevét először a Fairport Convention zenekar tagjaként olvashattuk a hatvanas években. 1971-ben elhagyja a zenekart és szólókarrierbe kezd. Első önálló albuma felvételeinél ismerkedik meg Linda Peters-sel akit feleségül vett. Ketten kezdtek fellépni és kialakult stílusuk a folk-rock hangzású zenei világgal. Első közös albumuk 1973-ban jelent meg. Egy jó ideig együtt futott a szekér, de Richar a kilencvenes évektől újra egyedül szerepelt a színpadon. Gitártudása mély nyomot hagyott a brit folk-rock érában. 



Richard & Linda Thompson - Dimming Of The Day

Teddy Thompson

Teddy Thompson 1976-ban született, angol folk-rock zenész, Richard & Linda Thompson gyermeke. A zenei gyökerek adottak voltak. A kezdetekben apja zenekarában énekelt. 18 évesen alapította meg saját zenekarát. majd zenei karrierjének folytatásához Los Angelesbe költözött. 2000-ben adta ki debütáló albumát, amely jó kritikát kapott, de kereskedelmi sikert nem ért el. 5 évet kellett várni a következő lemezre, amely már sikeresebbnek bizonyult. Közben különböző zenekarral lépett fel turnékon. Az igazi sikert a 2007-ben megjelent albuma jelentette. Azóta még két sikeralbumot mondhat magáénak.

Teddy Thompson - Home

Kami Thompson

Kamilla Thompson 1983-ban született, angol énekesnő, Richard & Linfa Thompson legkisebb gyermeke. A család amelyben felnőtt csupa neves zenészekből áll, így természetesen ő is zenész lett. Kezdetekben szülei albumain jelentkezett énekhangjával. 2011-ben jelentkezett önálló albummal. 2014-ben férje James Walbourne zenekarában a Rails-ban szerepelt. A zenekar még ugyanebben az évben megjelent albumán is jelentős szerepet vállal, két számnak is a szerzője. A Kami Thompson néven ismert.

Kami Thompson - Gotta Hold On


Együtt a család

The Thompson Family - Wall Of Death

Egy igazi zenész család.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése