2022. május 20., péntek

Blueskocsma - Devils Smoke

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégnk a Devils Smoke.

Devils Smoke

Devils Smoke: egy osztrák blues-rock banda. A hátom különböző ehxénisédű tagban közös a blues-rock iránti elkötelezettség. Ha szeretnéd leírni a Devils Smoke stílusát, akkor a következőképpen képzelheted el: Tom Waits az AC/DC új énekese, és mindegyiküknek hosszú szakálla van, mint a ZZ-Top Billy Gibbonsának. De időnként Keith Richards benéz egy nagyszerű gitárszólóra, szakáll nélkül, de nagyon érzi a gitárt... ez a fiatal forradalmár.
Tagok:
Stefan Bäuml (ének, basszusgitár)
A zenekar hangja és mélypontja!
Bár a basszusgitározás öröme viszonylag friss fejlemény. Énekes karrierje sokkal korábban kezdődött, kedvenc Johnny Cash dalait énekelte. Hangja olyanná vált, amilyen most, kemény ugatás, azáltal, hogy megpróbálta utánozni Tom Waits számos hangárnyalatát. Mindkét férfi hatása jelen van szövegeiben is. Többnyire sztoikus színpadi megjelenése annak köszönhető, hogy az egyidejű játék és éneklés teljes koncentrációt igényel.

Matthias Minstrel Bettler (gitár)
A férfi rock 'n' roll.
A vérében van, minden pórusból kiszivárog, és közvetlenül az általa írt dalokba. Mivel a zenekar ritmus- és szólógitárosa is egyben, riffjei gyakran elmossák a kettő közötti határvonalat. Képes váltani a szárnyaló felvezetések és az egyenletes ritmusok, az energikus riffek és a laza groove-ok között.
Az olyan bandák hallgatása, mint a Led Zeppelin, a Deep Purple és a ZZ Top, arra ösztönözte, hogy vegye elő a gitárt, és induljon el egy utazásra, hogy megtanítsa magának mindazt, amit ma tud.

Jo List (dob)
Az a személy, aki mindent összehoz. 
Kiegyensúlyozott kezei (és lábai) kecsessége révén a bandatársak zenei túlkapásai strukturált egésszé állnak össze. Felnőttként hallgatta a bátyja által elérhető lemezeket, a The Beatles-t, a Deep Purple-t és még sok mást, gyakran dobkészletekbe rendezve a konyhai eszközöket.
Mivel sokféle formációban sokféle műfajban játszott, tapasztalata a zenekar legnagyobb dalszerzői tekintélyévé teszi.
Ma a idén megjelent albumukba fülelünk bele, amelynek címe " Elevator from Hell".

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Safe Haven (4:11)
02. Pale Lady (3:05)
03. Elevator from Hell (4:56)
04. Chicamana (3:36)
05. P.T.D.M.a.D (3:46)
06. Lonely Travelers Blues (3:47)
07. Talking to Myself (3:57)
08. Can´T Handle Your Lovin (3:32)
09. Blue in All Shades (6:12)
10. Chicamana (Alternate Take) (3:42)

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

Devils Smoke - Elevator from Hell


 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése