2024. október 4., péntek

Bluesköcsma - Johnny Ray Jones

 


Itt a hétvége, nyit a blieskocsma. E heti vendégünk Johnny Ray Jones.

Johnny Ray Jones

Johnny Ray Jones: A dél-kaliforniai bluesharcos Johnny Ray Jones harmadik albuma, a Mystic Chiefs egy kemény 11 számból álló gyűjtemény, amely a régió legjobb blues- és roots bandáinak generációi előtt tiszteleg – köztük a Canned Heat, a James Harman Band, a Blasters, a Vörös Ördögök és a Blue Shadows – és bemutat egy hatalmas új bandát, amelyben a műfaj legképzettebb és legizgalmasabb játékosai szerepelnek.

Az album 11 számából öt a Vörös Ördögök klubrepertoárjából származik, a '90-es évek rockos bandájából, melynek élén Lester Butler hárfa-énekes áll; a csoport kivágott egy ünnepelt élő albumot, a King Kinget , amelyet a névadó Los Angeles-i klubban vettek fel, ahol lenyomták a „Blue Mondays”-t, és rögzítettek egy kiadatlan albumot a Rolling Stones Mick Jaggerével. Jones – akárcsak Watson gitáros, aki a Blue Shadows-szal, az Ördögök korai megtestesülésével játszott – maga is része volt a Devils legendás örökségének.

Az új felvételen elődeihez hasonlóan a kaliforniai Studio City-ben található Johnny Lee Schell Ultratone Studios-ban vettek fel néhány sokat utazott és magasan képzett SoCal-lejátszót. Junior Watson szólógitáros társalapítója volt a Mighty Flyersnek, és szerepelt a Canned Heat és a késői hárfaász William Clarke zenekarában. Az Egyesült Királyságban született Carl Sonny Leyland rendszeresen fellépett a Big Sandy & His Fly-Rite Boys-szal, és megvágta saját szólólemezeit. A hárfajátékos, Tex Nakamura Lee Oskart követte a slágereket készítő LA-i War-ban. John Bazz basszusgitáros a Downey által tisztelt Blasters alapító tagja volt. Stephen Hodges ütőhangszeres Tom Waitsszel, Mavis Staplesszel és a néhai James Harmannel végzett dob- és ütőhangszeres munkáiról híres. JR Lozano apja meseszép East LA-csoportjának, a Los Lobosnak a Grammy-díjas Native Sons című albumával rögzítette . Schell ritmusgitáros alkotásai között szerepel többek között Bonnie Raitt (beleértve az 1989-es, többszörös platinalemezes áttörést, Nick of Timet ), Buddy Guy, Otis Rush, BB King, Taj Mahal, Etta James és Ronnie Wood.

A Mystic Chiefs tehát a blues kontinuum legújabb állomása – a 60-as évek chicagói nevelésű zenészeinek munkáiból, mint Paul Butterfield, Mike Bloomfield, Elvin Bishop, Charlie Musselwhite és Barry Goldberg, akik a Windy City mestereinek lábai előtt tanulták meg, olyan elkötelezett dél-kaliforniai játékosokon keresztül, mint James Harman, a Blasters, a Red Devils és maga Johnny Ray Jones, akik a vénektől tanulták meg saját mesterségüket, és vitték a zenét a 21. századba. A zene kitart. Élvezze az utazást.


A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Automatic 03:35 02. Trying To Get Back On My Feet 03:37 03. Devil Woman 04:57 04. Don't Go No Further 03:09 05. Shake Your Hips 04:51 06. I Wish You Would 02:29 07. I'm Ready 03:37 08. No Fightin' 05:10 09. Sugar Sweet 03:20

10. My Younger Days 03:35
11. I'll Be Around 04:02

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

Johnny Ray Jones -  Devil Woman