2014. július 30., szerda

BBC Blues Session 66

(2005.01.06) A következő fellépők James Wheeler, Charlie Musselwhite, és az Ian Parker Band, mindhárman szerepeltek már a műsorban.
James Wheeler: 1937-ben született amerikai blues-gitáros. Az ötvenes években a big band-ek voltak rá hatással, többek között Glenn Miller, Duke Ellington és a főbálványa Louis Jordan. Kezdetben herflis volt és kisebb bárokban játszott, de egy idő után felvette a gitárt és 1963-ban megalakította első zenekarát a Jaguars-t. Ettől kezdve, pályája töretlen.
Charlie Musselwhite: már többször is fellépett a műsorban, nem érdemtelenül, hiszen az egyik legjobb szájharmonikásról beszélünk. 1944-es születésű, amerikai blueszenész, 2014-ben megnyerte kategóriájában a legjobb hangszeres előadó címet. Pályafutása során huszonkilenc albumot jelentetett meg.
Ian Parker Band: Parker 1976-ban született, brit bluesgitáros, énekes. Kedvenc zenei stílusai: a blue-eyes soul, a folk-rock, a blues-rock és az akusztikus rock. Bár nagyszerűen érzi a bluest, önmagát énekes-dalszerzőnek tartja igazán. 2003-ban alakította meg együttesét az Ian Parker Band-et. Pályájának íve töretlen.



A következő felvételek hallhatók:

Charlie Messelwhite,James Wheeler - Come On Home
Charlie Musselwhite - Just A Feeling
Ian Parker Band - Feeling Whole Again

Letölthető /download/:
http://data.hu/get/7915834/2005.01.06_-_Various_Artists.zip

Kedvcsinálók:


James Wheeler

Charlie Musselwhite



Ian Parker Band

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése