2015. április 17., péntek

Blueskocsma: Izzy & Chris


Itt a péntek, újra nyitunk. Minden a megfelelő kerékvágásban, fut a szekerünk. Végre tavasz van, mindenkinek egészen más a hangulata, a szürkeséget felváltották a színek.


Ma esti vendégeink, egy nagyszerű, akusztikus blues-páros Izzy és Chris.
Izzy nyugat-Virginiában született. Kilenc éves korában kezdett el gitározni. 17 évesen járt New Orleansban ahol a bolhapiacon vásárolt egy Robert Johnson albumot. Mint kiderült ez meghatározta a jövőjét, a blues elkötelezett híve lett. Mint oly sok blueszenész ő is kis klubokban kezdett el zenélni, innen ívelt felfelé a pályája egészen 2006-ig, amikor elnyerte a Blues Society versenyt, mint a legjobb akusztikus gitáros.
Chris st. louisi születésű. Hétévesen kezdett zongorán tanulni, de életének későbbi szakaszában áttért a szájharmonikára /talán könnyebb volt neki magával cipelni/. Játékát szinte tökélyre fejlesztette, ma már ott van a legjobbak között.
2007-ben találtak egymásra, ekkor írtak alá egy szerződét a Music Entertaiment lemezcéggel, azóta töretlen a sikerük. Kitűnő előadásmód, nagyszerű hangulatteremtés jellemzi ezt az akusztikus duót.
Ma este az elsőként megjelent Grammy-díjas lemezük a "Preachin' The Blues Vol.1" zenei anyagával szórakoztatnak bennünket.

A következő felvételek hallhatók:

01 - Steady Rollin' Daddy
02 - All I Ever Wanted
03 - Shame, Shame, Shame
04 - Leavin' You Baby
05 - Back To Memphis
06 - Flat Broke And Busted
07 - If You Hear Me Cryin'
08 - Gotta Find Ma Baby
09 - Country Blues #5
10 - Fentanyl Blues
11 - Preachin' The Blues

Letölthető /download/:
http://data.hu/get/8676948/Izzy__Chris.zip

Kedvcsináló a koncerthez:


Izzy & Chris: Flat Broke And Busted

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése