2024. február 16., péntek

Blueskocsma - Nathan Graham

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk Nathan Graham.

Nathan Graham

Nathan Graham: Kezdetben bluesénekesek kíséretében kezdett olyan híres helyeken, mint a Buddy Guy's Legends és a Kingston Mines, majd egy évtizedet töltött azzal, hogy bérgitárként építette karrierjét, mielőtt zenekarokat alapított saját zenéjének és szövegeinek előadására. De kellett egy kis meggyőzés ahhoz, hogy énekesként leküzdjem az önbizalomhiányt.
Az édesanyja néhány tanácsa végül előremozdította: „Csak annyit kell tenned, hogy nyisd ki a szád, és tervezz.”
Graham most az emberi állapot történetei, amelyek egyszerre fájdalmasan fájdalmasak és rendkívül megnyugtatóak. Gitárjai szívfájdalmat közvetítenek, dalszövegei megbánástörténeteket mesélnek el, de gazdag énekhangja orvosságot kínál. Mindezt bemutatja Saint of Second Chances debütáló lemezén, ahol gitárjai a finom és érintetlentől a visszhangzóan erősig érnek. Az olyan számok, mint a „Good Honest Man” őszintén beszélnek a szerelemről való feladás késztetéséről, nem pedig a veszteség kockázatáról, míg a „Fake Friends” egy taposó, nosztalgikus ritmust kínál némi szorongó önreflexió mögé: „Láttam, ahogy leszállsz, lefelé a lángokban / Nos, azt hiszem, egyszerűen nem tudtam, hogy én is ezt teszem.” Ez egy sokoldalú lemez, amelytől Graham azt reméli, hogy elősegítheti az inkluzivitást egy olyan műfajban, amely nem mindig ismert a sokszínűségéről.
„Amikor az emberek azt hallják, hogy „énekes-dalszerző”, általában valakire gondolnak, aki fehér, középkorú, férfi” – mondja. De az olyan nagyságok, mint Smokey Robinson, Luther Vandross, Lauryn Hill és még J. Cole is megérdemlik, hogy a műfaj részeivé alakítsák őket, mint olyanok, mint Bob Dylan. „Más módon csinálják, de pontosan ugyanazt csinálják: a hangjukkal mesélnek egy történetet.”
Ahogy Lenny Kravitz megtanította neki, hogy a feketék képesek ringatni egy gitáron, Chuck Berry bebizonyította, hogy az egyszerű dalszövegek a leghatásosabbak, és saját édesanyja meggyőzte, hogy vegye fel a mikrofont, Graham megkérdőjelezi azokat a feltételezéseket és kétségeket, amelyek zenei akadályokat teremtenek. .

Zenéjével azt reméli, hogy közben összehozza az embereket.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Pride 03:16
02. Fake Friends 03:43
03. Somebody Else 03:07
04. I Can't Change It 04:23
05. Right One 03:09
06. Worrying My Life 03:52
07. Good Honest Man 05:41
08. Already Won 03:35
09. Why 03:54
10. I'll Get it Right 04:32

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:


Nathan Graham - "Somebody Else"










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése