2015. június 19., péntek

Blueskocsma: Pinetop Perkins & Friends

Szemerkélős esős péntek este van. remélhetőleg ez nem befolyásolja majd a blueskocsmánk forgalmát. Bár egy igazi törzsvendéget nem riaszt vissza semmilyen időjárás.

Ma este egy nagy blueszenészre emlékezünk, aki négy éve már az égieknél bűvöli a fekete-fehér billentyűket. A neve biztosan ismerősen cseng a bluesrajongók fülében: Pinetop Perkins.

1913-ban született, az amerikai Belzoni városkában. Iskolába csak hébe-hóba járt, a zene volt a mindene. Autodidakta módon tanult meg gitározni és zongorázni, tíz éves korában már kocsmákban lépett fel. Első lemezét hetvenöt éves korában adta ki, amit még számtalan követett. Munkáját 2005-ben Grammy-díjjal jutalmazták. Kísérletező kedvű zenész volt, zenei tudását tökélyre fejlesztette. Ike Turner tőle tanulta a zongorázás művészetét. 1969-től Muddy Waters zenekarának állandó tagja volt, 1980-ban alakította meg saját bandáját Legendary Blues Band néven. A Mississippi-blues első generációjához tartozott, három év híján megélte a száz évet. Nincs olyan zenekar ahol ne fordult volna meg. Most a 2005-ben kiadott lemezének zenei anyagát hallhatjuk.

A következő felvételek kerülnek sorra:

01. Take It Easy Baby
02. Got My Mojo Working
03. Down In Mississippi
04. How Long Blues / Come Back Baby - featuring Eric Clapton
05. Hoochie Coochie Man
06. Barefootin'
07. Look On Yonders Wall
08. Anna Lee
09. Sweet Home Chicago
10. Bad Luck Baby

Letölthető /download/:
http://data.hu/get/8864528/Pinetop_Perkins__Friends.zip

Egy kis kedvcsináló a Booggie-wooggie mesterétől:



Pinetop Perkins


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése