2015. június 5., péntek

Waldorf OlimpiaLányunk a pécsi Mandulafa Waldorf iskola ötödikese. Ebben az évben egy fontos, országos eseményen vett részt a Waldorf Olimpián, amelyen az összes Waldorf-os iskolák ötödikesei találkoztak, azért hogy együtt legyenek és megmutassák hozzáállásukat a mozgás örömének. Görög városállamok zászlai alatt vegyes csapatonként sorakoztak fel.Ezután a versenyek helyszínére vonultak és közös mozgással mutatták meg ennek az örömét.

Ezután a lángvivők egy közös tűzből, meggyújtották saját fáklyáikat, majd az államok körbeállták az olimpia központi részét.

 Következett az első próbatétel a három és fél kilométeres maratoni futás. Előbb a lányok, majd nem sokkal később a fiúk indultak. 

Rövid kis pihenő után következett a stadionfutás.

Ezután következett a magas- és távolugrás. Soha nem az átugrott magasság, vagy a távolság számít, hanem a jó szándék a végrehajtásra.

Az ugra-bugra után következett egy kis birkózás. Leginkább a szumóra szabályaira hajazó, inkább ügyességet, mint erőt kívánó dulakodás volt ez. Az volt az érdekessége, hogy nem súlycsoportok szerint voltak beosztva.  
Ezután következtek a dobószámok: mégpedig a diszkoszvetés és a gerelyhajítás. Természetesen nem a dobás távolsága, hanem az együtt sportolás volt a fő szempont.

  


A befejező műsorszám a nagyon látványos váltófutás volt. Minden csapat, minden tagjának egy negyed kört kellett futnia és egy váltóbotot kellett átpasszolnia a másik csapat tagjának.

 És következett a fő attrakció a LAKOMA. Közben már készültek a záróünnepségre:


Az utolsó összecsoportosuláson mindenkit név szerint kiszólítottak a városállamok vezetői és adtak egy oklevelet, egy nyakba akasztós emléket. Nem volt első, második, harmadik....utolsó.Az olimpia közös énekléssel zárult.


Fantasztikus élmény volt a gyerekeknek, de a szurkoló felnőtteknek is. A szervezés előtt le a kalappal, ahogy mozgatták ezt a hatszáz főt: gördülékenyen, szervezetten. Elismerésem a gyerekek teljesítése előtt is, akik végigcsinálták ezt a felhő nélküli kánikulai napot. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése