2018. május 20., vasárnap

Alma a fájától...15



Folytatjuk a sorozatot, amelyben neves zenészek nyomdokaiba lépő utódokat keresünk. Ma Johnny Cash és Rosanne Cash került sorra.

Johnny Cash

Johnny Cash 1932-ben született, amerikai énekes, dalszerző és színész. Johnny édesanyja révén ismerkedett meg a zenével, legfőképp a gospellel.. Ezzel a stílussal próbálkozott elsőre a lemezkiadóknál, de nem sok sikerrel. Átnyergelt a country zenére és elindult a sikergyár. A hetvenes évek végére találta ki önmagát: fellépésein fekete ruhát viselt, ellentétben a többi zenésszel, akik a csillogó ruhák divatját követték. Megszámlálhatatlan albumot és filmszerepet hagyott maga után. Művészetét 11 Grammy-díjjal jutalmazták.  2003-ban vesztette el a zenei világ.

Top 10 Johnny Cash Songs


Rosanne Cash 1955-ben született, amerikai énekesnő, dalszerző és szövegíró, Johnny Cash legidősebb lánya. zenéje több zenei műfajra is támaszkodik, a popra, a rockra, a bluesra és legfőképp a countryra. Énekesi karrierjének áttörése 1981-re datálható. Ezután számolatlanul jöttek a sikerek, Grammy díjas és többszörös jelölt. Apja méltán büszke lehetett a legidősebb gyermekére.

Rosanne Cash - Seven Year Ache

Tiszteletadás apának

Rosanne Cash Sings for her father

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése