2018. május 27., vasárnap

Alma a fájától...16.


Folytatjuk a sorozatot, amelyben ismert zenészek között kutakodunk abból a célból, hogy utódjaik örökölték-e a tehetséget. Ma Eddie Van Halen és Wolfgang Van Halen kerül terítékre.

Eddie Van Halen

Eddie Van Halen 1955-ben született, holland származású, amerikai gitáros, billentyűs és producer. Eddie apja aktív zenész volt így természetesen fiai is ehhez a pályához vonzódtak. Testvére dobos, ő pedig gitáros lett. Példaképe Eric Clapton volt, első szárnypróbálgatásai az ő zenéjének másolásából állt. Ezalatt sajátos rock, metál stílust alakított ki, megalapította a Van Halen zenekart, amely a nyolcvanas évek meghatározója lett. Játékstílusa, egyedisége meghatározója lett a XX. századi rock és metál zenének. Első lemezük 1978-ban jelent meg, melyet 2012-ig még tizenkettő követett, váltakozó sikerekkel.

 
Eddie Van Halen - Solo '83 US Festival

Wolfgang Van Halen

Wolfgang Van Halen  1991-ben született, amerikai basszusgitáros, énekes, Eddie Van Halen fia. Wolfgang kilenc éves korában dobolással kezdte zenei karrierjét. Nem sokkal ezután a gitár, a basszus és a billentyűs hangszerek váltak  kedvencévé. Először apja zenekarában játszott, de építgette saját karrierjét is. Első önálló albuma 2011-ben jelent meg. 2012-ben belép Mark Tremonti zenekarába, ahol basszusgitárosként tevékenykedik, két lemez létrehozatalában közreműködik.

Wolfgang Van Halen - Tremonti Story

Apa ás fia együtt

Eddie & Wolfgang Van Halen - 316

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése