2019. október 20., vasárnap

Kedvenc albumaim a régi szép időkből... - Colosseum-Live!



A minap rendezgettem a régi albumaimat. Sokba belehallgattam, de volt egy jó pár amit muszáj volt teljes egészében végighallgatnom, nem lehetett abbahagyni. Nagyon sokféle zenét szeretek, majdnemhogy zenei mindenevő vagyok. A kedvenceim nagy része boldog fiatalságom éveire tehető, azokra a szépséges hatvanas hetvenes évekre. Ahogy hallgattam ezeket a réges-régen elfeledetteket, megfogalmazódott bennem egy gondolat. Talán örömet szerezhetek hasonszörú társaimnak ezeknek a lemezeknek a felidésével. De nem titkolt célom, hogy olyanoknak is bemutassam ezt a zenei világot, akik ekkor még meg sem születtek, ilyen zenéken nőttek fel az őseik. A válogatásom során elhatároztam, hogy nem követek zenei stílusokat, időrendi sorrendet, a kiválasztás teljesen véletlenszerű lesz. Mivel iszonyú mennyiségű anyagről beszélónk, úgy döntöttem, hogy minden előadó egyszer szerepel a számomra legmeghatározóbb albummal. Tudom, hogy ez nagyon szubjektív, de egy kicsit beleláthatsz a lelkembe...

Mindjárt az elsőnél komoly dilemmám akadt. A nagy kedvenc Colossemnak két esélyes albuma volt. Mindenki más talán a Live! című albumuk mellett döntött volna, én is ezt tettem. Először is, ez a zenekar igazán az élő koncerteken teljesedett ki. Egyébként is ezen az albumon ismerhetjük meg külön-külön a nagyszerű tudásról tanúskodó zenekari tagokat, mint a nagyszerű énekest Chris Farlowe-ot, a szaxik gyönygyét Dick Heckstall-Smith-et, akinek dupla tüdeje lehetett, mert képes volt egyszerre két szaxofont is megszóéaétatni, vagy a nagyszerű gitárost, Dave "Clemp" Clempson.t, és a zenekart alapító dobost, Jon Hiseman.t és a többieket.

Colosseum

A Colosseum 1968-ban alakult brit együttes. Zenei stílust tekintve progresszív rockot és a jazz rockot ötvözték nagyszerűen. Elcő korszakuk 1971-ig tartott. 1994-ben újry alakultak Colosseum II. néven, amely 2015-g tevékenykedett. A kiválasztott album a ' Colosseum Live" 1971-ben jelen meg .

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. "Rope Ladder to the Moon" (Pete Brown, Jack Bruce) – 9:48
02. "Walking in the Park" (Graham Bond) – 8:24
03. "Skelington" (Dave Clempson, Jon Hiseman) – 14:59
04. "I Can't Live Without You" (James Litherland) – 7:28  [Bonus Track on later edition CD]  7:52
05. "Tanglewood '63" (Mike Gibbs) – 10:16
06. "Encore... "Stormy Monday Blues"" (T-Bone Walker) – 7:32
07. "Lost Angeles" (Dave Greenslade, Dick Heckstall-Smith, Chris Farlowe) – 15:49

Letölthető /download/:
https://data.hu/get/12101203/Colosseum_-_Live_1971.zip

Kedvcsináló:




                                          Colosseum - Skellington...Live in Brighton 1971

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése