2022. március 18., péntek

Blueskocsma - Sugarmill Slim

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk Sugarmill Slim.

Sugarmill Slim

Sugarmill Slim: – Ne fogd vissza magad, kicsim! Sugarmill Slim színpadi mantrája, amelyet következetesen mondanak el bandatársaiknak, abból a meggyőződésükből fakad, hogy minden előadást úgy kell előadni, mintha az utolsó lenne. Az egész arról szól, hogy megragadjuk a pillanatot Slim-mel, ihletet merítünk olyan korlátlan blues előadóktól, mint Papa George Lightfoot, William Clarke és James Cotton, valamint a 70-es évek glam rockjától, mint Bowie, Iggy Pop és T. Rex. A tüzes herflin játszó és a Los Angeles-i életről szóló dalokat éneklő Sugarmill Slim egy elektromos műsort hoz, amely rengeteg izgalmat, szakértő zenészséget és kiválóan felvitt szemceruzát tartalmaz.
Sugarmill Slim születésnapján, 2021. január 30-án megjelent debütáló albuma tele van azzal a tüzes muzsikával és csillogó pimaszsággal, amire minden fellépésen számítani lehet. A Chuck Kavooras mesterproducer (Mannish Boys, Sugaray Rayford) segítségével élő felvételként  vették fel, az album néhány klasszikus blues dal eredeti és feldolgozása keverékét tartalmazza. Slim számára fontos volt, hogy a lemez nyers hangzású legyen. „Soha nem az volt a célom, hogy csiszolt felvételt készítsek. Ez a zene az őszinteségről szól, és ha kiszerkesztettük a szemölcsöket és a foltokat, tudtam, hogy nem lesz olyan lemezünk, amelyre büszke lehetnék”.
„Nem lehetek más, mint amilyen vagyok” – mondja Slim. „Imádom a blues zenét, a csontjaimban van. De a glam és a punk energiája áramlik át rajtam. Nem készülök úgy öltözni, mint Little Walter, vagy úgy megcsinálni a hajam, mint Muddy Waters, mert nem lenne az igazi. És ha nem igazi, akkor nem a blues.  

A következő felvételeket hallhatjzk:

01. Just To Be With You 04:55
02. Me And Piney Brown 02:30
03. Leaving Trunk 05:41
04. Screamin 05:26
05. Done Got So Tired 03:11
06. Help Me 05:57
07. Little By Little 05:14
08. Hook Me Up 03:04
09. The Cut Out 03:36
10. Boogie, Ya Fools 02:31

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

Sugarmill Slim - Little By Little





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése