2018. március 18., vasárnap

Alma a fájától ....6.


Folytatva a sorozatot, tovább kutakodunk a zenészvilágban a tehetséget örökölt csimoták után. Mai kiszemeltünk Bob Dylan és fia Jakob Dylan.

Bob Dylan

Az 1941-ben született amerikai zeneszerzőt Bob Dylan-t aligha kell bemutatni. Álljanak a neve mellett azok a díjak és elismerések, amelyeket elért: Oscar-, Golden Globe-, tizenháromszoros Grammy-, és Nobel béke-díj. Legismertebb dalai a hatvanas évekre datálhatók, hatása a békejogi mozgalmakra, a popzenére elvitathatatlan. Korunk egyik legmeghatározóbb zenésze.

Bob Dylan - Top 10

Jakob Dylan

Jakob Dylan 1969-ben született, amerikai énekes és dalszerző, Bob Dylan ötödik gyermekeként. Már középiskolás korában feltűnt különböző zenekarokban. Gyerekkori barátjával 1989-ben megalakította saját zenekarát, melyet Alma névre kereszteltek, ezt később Wallflower névre változtatták. Debütáló albumukat 1992-ben jelentették meg, azóta hat lemezt adtak ki. A zenekar amerikai alternatív körökben nagy sikert él el, bár eladási sikereket nem mondhat magáénak. A banda fő zeneszerzője és énekese Jakob Dylan.

The Wallflowers - One Headéight

Bob Dylan papa csak addig próbálkozott, amíg a legkisebb gyerekből zenész lett. Jó és elismert, de valószínű, hogy soha nem éri el azt a csillagos eget, ahol apja ücsörög a trónon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése