2018. április 22., vasárnap

Alma a fájától...11.


Folytatjuk a böngészést a zenei világban, ismert zenészek között, hogy vajon az utód követte-e a szülőt a zenei pályán. Ma Roger Waters és fia Harry Waters kerül sorra.

Roger Waters

Roger Waters 1943-ban született angol basszusgitáros, énekes és zeneszerző.  Az 1965-ben megalakuló Pink Floyd alapító tagja, majd később fő dalszerzője lett 1985-ös kiválásáig. Utána sikeres szólókarrierbe kezdett, amelynek fő sikere az 1990-es The Wall album, a mely a berlini fal lebontásához kapcsolódó koncerttel lett világhírű. Állandóan koncertkörutakra járt, többször fellépett a Pink Floyddal is. Szerzeményei a zene minden perifériáját érintik, még operát is írt. A Fal lemez világ körüli turnéjával a harmadik legmagasabb bevételt érte el.

Roger Waters - Time


Harry Waters

Harry Waters 1976-ban született brit zongorista, Hammond-orgona játékos, legfőképp a jazz és a progresszív rock a tevékenységi területe. Apja Roger Waters neves zenész. A 2000-es évek elején alakított saját zenekart, ahol jazz zenét játszott. Közben többször turnézott együtt apjával is. Más zenekarokkal is szívesen fellép, miközben filmzenéket is szerez.

Harry Waters Band - Live


Roger Waters  gyermekei


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése