2018. április 8., vasárnap

Alma a fájától...9.


Folytatjuk a sorozatot, kutakodva az ismert zenészek világában, tehetséges utódokat keresve. Ma John Bonham és fia Jason Bonham kerül sorra.

John Bonham

John Bonham 1948-ban született, a legendás hard-rock csapat a Led Zeppelin dobosa volt. A szakma szerint ennek a zenei stílusnak a legkiemelkedőbb egyénisége, felnövő dobos nemzedékek példaképe volt. Már ötéves korában püfölte az otthoni konyhai felszerelésekből álló dobszerkóját. 14 éves korában már alkalmi beugró volt különböző zenekaroknál. 1964-ben állandó zenekarhoz csatlakozott ahonnan több ugródeszka után a Led Zeppelinnél kötött ki, ahol kiteljesedhetett tehetsége. A basszusgitáros Joh Paul Jones-szal a létező legjobb ritmusszekciót  alkották. 1980-ban. mindössze 32 évesen vesztette el a zenészvilág. Halálával a Led Zeppelin is feloszlott.

Led Zeppelin - Moby Dick

Jason Bonham

Jason Bonham 1966-ban született brit, hard-rock, blues, heavy-metál zenész és színész. A legendás dobos John Bonham gyereke. Négyéves korában kezdett el dobolni, 17 évesen alakította első bandáját Airrace néven. Ezer szállal kötődött a Led Zeppelinhez ls annak megszűnése után tagjaihoz. Számtalan nagynevű zenekarnál megfordult, időközben színészi karrierje is felfelé ívelt. 2010-ben megalakította a Jason Bonham's Led Peppelin Experience nevű együttest mellyel apja emléke előtt tisztelgett. 2013-ban a California Breed nevű csapattal ért el kimagasló sikert, majd 2014.ben a Circle nevű csapathoz igazolt.

Jason Bonham - Moby Dick /apa után szabadon/

Virtuálisan együtt apa és fia



A tehetséget valószínű örökölte Jason, de a hajkoronázatot  azt nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése