2018. június 17., vasárnap

Alma a fájától ...19.

 Folytatjuk a sorozatot, amelyben neves zenészek utódai között vizsgáljuk meg, hogy örökölték-w a zenei tehetséget. Ma Serge Gainsbourg és Jane Birkin és gyermekük Charlotte Gainsbourg kerül sorra.

Serge Gainsbourg és Jane Birkin

Serge Gainbourg 1928.ban született francia költo, zeneszerző, énekes, színész, filmrendező. Orosz zsi családból származik, szülei menekültként érkeztek Párizsba. Apjától tanult zongorázni, majd a festészet világa terelgette. Képzőművészeti tanulmányokat folytatott, élete első szakaszában  óraadó tanárként tengette az életét. Közben verseket fabrikált és énekelt. 1957-ben Michel Armand énekesnő felfedezte dalait, és egycsaőásra isnert lett. Első lemeze anyagi csőd volt, első sikerét Juliette Greco és Petula Clark részére írt dalok hozták meg számára. Az igazi világsikert az 1965-ös Euróviziós dalfesztivál jelentette ahol France Gall az ő dalával nyert. Innen már egyenes volt az útja. Színész és rendezői karrierje is szépen alakult, valamint filmzenéket is írt. 1969-ben ismerkedett meg Jane Birkin angol színésznővel, énekessel. Az ismeretségből házasság lett, ettől kezdve mindenhol közösen szerepeltek. Gainbourg jelentős hatással volt a francia könnyűzenére és más zenei stílusokra. 1991-ben hagyta itt a művészvilágot.

Serge Gainbourg & Jane Birkin - Je t'aime...

Charlotte Gainbourg

Charlotte Gainbourg 1971-ben született brit származású, francia énekesnő, színésznő Serge Gainbourg és Jane Birkin gyermeke. Színészi karrierjét 1984-ben kezdte, 1986-ban már Cézár-díj várományosa volt, mint igéretes színésznő palánta. Ezek után színészi karrierje felfelé ívelt. Zenei karrierje 1984-ben kezdődött, amikor apja dalát adta elő. Rá két évre jelent meg debütáló lemeze. 2006-ban következett második lemeze, amelyet még kettő album és számtalan kislemez követett. Művészetét számtalan elismerés, díj jutalmazta.

Charlotte Gainbourg - Deadly Valentine

Apa és lánya

Charlotte & Serge Gainbourg - Limon Incest

Az rendben van, hogy a tehetséget örökölte, de az arcberendezést nem kellett volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése