2018. június 4., hétfő

Alma a fájától...17.


Folytatjuk a sorozatot, amelyben híres zenészek között kutakodunk abból a célból, hogy örökölték-e a tehetséget utódaik. Ma Leonard Cohen és Adam Cohen kerül sorra.

Leonard Cohen

Leonard Cohen 1934-ben született canadai író, költő, dalszövegíró, előadóművész. Korai korszakára a country alapú hangszerelés és dallamvilág volt jellemző, Később belekóstolt a pop és kabaré világába. A nyolcvanas évektől alakul ki végleges stílusa, amely mély basszushangját kihasználva ad elő, szintetizátor és női-vokál aláfestéssel. Dalai gyakran érzelmileg súlyos, komplex lírai darabok, amelyek közel állnak a költészet szövegvarázslataihoz. Zenéje nagy hatást gyakorolt a többi előadóra és szövegírókra. Műveit számtalan művész feldolgozta. Hosszú életet adott neki a sors, 82 évesen 2016-ban vesztette el a művészvilág. Megszámlálhatatlan dalt és költeményt hagyott maga után az utókorra.



Leonard Cohen - Hallelujah

Adam Cohen

Adam Cohen 1972-ben született canadai, zenész, zeneszerző, előadóművész,Leonard Cohen fia. Anyjának köszönhetően a világ különböző helyein nevelkedett Franciaországtól, Görögországon át Amerikában. Tizenkét éves korától kezdett a zenével foglalkozni. Zenei karrierje a kilencvenes évek közepére tehető, amikor Los Angelesbe költözött. Itt több zenekarba játszott, és neves zenészeknek írt dalszöveget. 1998-ban jelent meg debütáló lemeze, amelyet még négy követett. Ma már ismert és  elismert zenész.

Adam Cohen - We Go Home Inas Nacht

Apa és fia

Leonard & Adam Cohen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése