2021. június 25., péntek

Blueskocsma - Oscar Benton and His Band

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünkOscar Benton and His Band. 

Oscar Benton 

Oscar Benton and His Band:

Sokan ismerik és szeretik Oscar Bentont csak egy dalért, a “ Bensonhurst blues ” -ért ( Artie Kaplan szerzeménye ), ami teljesen igazságtalan. Gyönyörű husky hangja és fényűző „durva” vokális stílusa birtokában ez a régi bluesman sokkal nagyobb népszerűséget érdemel.

Az egész 1967-ben kezdődött a holland Haarlem városában, amikor egy fiatal gitáros, hegedűs és mandolinista, Ferdinand Van Eif összeállította blues bandájának első felállását. Az európaiak zenei preferenciáikban gyakran Amerikára összpontosítottak, így nem meglepő, hogy a fiatal zenészeknek megfelelő álneveik vannak: Peter Van Kouten basszusgitáros Hank Hawkins, Herman Soverein dobos Tanney Lent és Ferdinand Van Eif Oscar Benton lett. A zenekart az énekes és gitáros nevéről (vagy inkább álnevéről) nevezték el: Oscar Benton Blues Band . Később Hans Van Dam zongoraművész csatlakozott hozzájuk. Egy évvel később megjelent a „ Feel so good ” debütáló album , amelyet a Decca kiadó adott ki, és egy sikeres fellépés után, 1968 augusztusában a Loosdrechtse Jazz Festival holland népfesztiválon , az Egyesült Királyság toplistájára eljutott „ A blues tönkreteszi az életemet ” a szaxofonos és producer Tony Woz mellett ... Összességében a kompozíció konzisztenciája az Oscar Benton csoport tagjai nem különböztek egymástól. 1970-ben az Oscar Benton Blues Band így nézett ki: Gus Aaporte (basszusgitár), Johnny Laporte (gitár), Jean Billem Slayting (dob) és Hans Van Dam (zongora). Ugyanebben az 1974-es kompozícióban a zenészek, akik már elhagyták Bentont, létrehozták a „ Barrelhouse Blues Band ” -t”. Egy nagyon sikeres hangszeres csoport, később különböző énekesekkel vett fel felvételt. 1972-ben Benton csoportja a következőkből állt: Rob Van Donselaar (zongora), Rob Ten Bokum (gitár), Aad Hooft (dob) és Henno Van Donselaar (basszusgitár). De legyen bárhogy is, az  Oscar Benton Blues Band  évekig továbbra is a legnépszerűbb blues zenekar volt Hollandiában és a szomszédos országokban. A „ Benton '71 ”, „ The best ” és „ Draggin' round ” albumok 1972-ben jelentek meg, több kislemez mellett. Ezt követték a popénekes karrierjének megkísérlése, de ez nem hozott neki nagy népszerűséget. A váratlan siker 1981-ben volt, amikor Alain Delon a " Bensonhurst blues-t használta
"A közel 10 évvel ezelőtt felvett" Rendőr bőréért "című rendezői debütálásán a film fő témája lett. Európai és japán, 1987-ben egy olyan óriás, mint az EMI, újra kiadja a régi albumokat. Miután újra összeállt ugyanabban az évben a zenekar új albumot vett fel az EMI-n, és sikeres turnés tevékenységbe kezdett.
Ma az 1974-ben megjelent ízléses bluest tartalmazó albumba fülelünk bele, amelynek címe: "Bensonhurst blues".

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Bensonhurst blues
02. Took me a long time
03. Draggin' round
04. I don't know
05. Loving G.M.B.H.
06. Somebody's love will do

Letölthető /download/:

Kedvcsináló:



Oscar Benton - Bensonhurst Blues



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése