2021. június 4., péntek

Blueskocsma - Jamul

 


Itt a hétvlge, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk a Jamul.

Jamul

Jamul:

A csoport története akkor kezdődött, amikor Bob Desnoyers (gitár és ének) elment egy koncertre a San Diego-i College Inn- be, és meglátott egy John Fergus nevű srácot, aki basszusgitározott és nagyon jól énekelt. Bob Desnoyers meghívta, hogy csatlakozzon a projektjéhez. Fergus elfogadja és csatlakozik Bobhoz. A basszusgitáros ismerte Ron Armstrongot, aki 1965 körül San Diego egyik legforróbb együttesének volt a tagja - A Misfits (aki az egyik legnagyobb hitellel nyitotta meg The Rolling Stones koncertjét 1965-ben a városban). Ez a zenekar a Moby Grape antológia családfájának része . Így alakult ki a zenekar embriója. Kezdetben a csoport neve Jamul City Marching és Funk Band volt
Egy idő után Jamul City Funk Band lett . A Jamul City Funk Band trió volt, amíg néhány hónappal az album felvétele előtt Steve Williams énekesként és szájharmonikásként látta a zenekart játszani, és megtetszett neki a tömeg hangja. Steve kísérni kezdte őket, és néhány hét múlva beilleszkedett a csoportba. Ez megadta a zenekarnak azt az előnyét, hogy három énekes váltotta fel az egyes számokat. Nyolc hónapos tevékenység után a csoport szerződést kötött egy kis kiadóval és elkezdte a felvételt. De a dolog nem úgy zajlott, ahogy Bob szerette volna. A kérdéses kiadó a Lizard Records volt , amelyet Gabriel Mekler, a Steppenwolf , a Three Dog Night producere és ügyvezetője indított.és Janis Joplin (Gabriel szintén billentyűs volt, sőt Janis Joplin " I got dem ol 'kozmic blues again mama! " albumának egyes dalain is játszott ). A Lizard ragaszkodott ahhoz, hogy a zenekar tovább rövidítse a nevet, csak Jamul néven kapta meg (a helyes kiejtés "ra-mul"). A srácok néhány hétig San Diegóban maradtak, amíg meg nem kapták a kívánt engedélyt, majd elkezdték a felvételt. Két nap élő felvétel után aztán elkészült a Richard Podolor által készített debütáló album. A zenekar emberei úgy érezték, hogy a produkció nem éppen olyan, mint szerették volna, de nem tudtak közbeavatkozni.
A lemezt 1970-ben vették fel, és ugyanabban az évben adták ki. A zenekar jó elismerést ért el az Egyesült Államokban, és az album körülbelül 75 000 példányban kelt el, elérték a 93. helyet a Billboard listáján . A kislemezek " Sunrise over Jamul / Tobacco road " és " Movin 'to the country / Ramblin' man " voltak, mind az LP-től. A " Tobbaco road " erőteljes változatát országszerte több rádió játszotta. A csoport nagyon elismert volt Washington külvárosában, ahol korábban sokat játszottak. A lemez tizenegy számából nyolcat a csoport írt, amelynek Steve Williams hatalmas énekén kívül két másik jó énekes volt, akik Bob és Ron voltak. A " Hosszú magas Sally "Little Richard eljutott a zeneszerzőhöz, akit lenyűgözött a hallott verzoó, és felkérte a csoportot, hogy rögzítsen egy videót a fent említett dal lejátszásával. Richard maga is részt vett a forgatáson, amely Washingtonban zajlott.
Az album 1971-ben Franciaországban is megjelent, és ugyanebben az évben a zenekar szakított Gabriel Mekler producerrel, és végül feloszlott. Egy idő után egyetlen forrás szerint 1972 körül készítettek egy második albumot, Ron Armstrong részvétele nélkül. Az egyetlen, amelyről több információ ismert, az az Ron Armstrong, aki kitartóan folytatta a zenét, zongorázott és több zenésszel is együtt szólt együtt San Diego környékéről, művészként tevékenykedett napjainkig.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Tobbaco Road
02. Long Tall Saly
03. Sunrise Over Jamul
04. Movin' to the Country
05. Hold the Line
06. Jumpin' Jack Flash
07. All You Have Left is Me
08. Nickel Thimble
09. I Can't Complain
10. Ramblin' Man
11. Valley Thunder

Letölthető /download/:

Kedvcsináló:

Jamul - Tobbaco Road





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése