2021. május 30., vasárnap

Zenei műfajok lexikona - A

 


Két hete indult a sorozat a zenei műfajok helyretételével. Az érdeklődést, ennyi megjelenés után még korai lenne értékelni, de ha egyedül os maradok, akkor is megérte mert én is sokat tanulok
 belőle. Folytatom és semmi nem rendít meg, hogy be is fejezzem.

A - mint alternatív zene

Az alterbatív zene következő alműfaja:  a Crossover Thrash 

A crossover thrash (gyakran rövidítve crossover- ként) a thrash metal és a hardcore punk fúziós műfaja . A műfaj a heavy metal és a hardcore punk közötti határon fekszik .

A crossover thrash akkor alakult ki, amikor a metal előadók elkezdték kölcsönözni a hardcore punk zenéjének elemeit . A Void és a The Faith együttes , a DC együttes 1982-es Split- lemeze a hardcore / heavy metal crossover egyik legkorábbi példájának számít, és kaotikus zenei megközelítésüket gyakran különösen befolyásolónak nevezik. A punk alapú metal zenekarok általában úgy fejlődtek a műfajba, hogy technikailag fejlettebb megközelítést dolgoztak ki, mint az átlagos hardcore ruha (amely nagyon gyors tempókra és nagyon rövid dalokra koncentrált), ezek a zenekarok inkább metálhangúak és agresszívebbek voltak, mint a hagyományos hardcore punk és thrashcore. A punk rock és a heavy metal közötti kezdeti kapcsolat "meglehetősen nagy mennyiségű kölcsönös utálattal járt. A sebesség iránti elkötelezettségük, az aprított öltözékük és a torzító pedálokon való ütközésük ellenére kapcsolatuk először valószínűtlennek tűnt." 

Míg Motörhead a 70-es évek végén felfedezte a punkot, az Egyesült Királyság hardcore volt az, aki "... ihletet merített a metal vulkanikus szívéből", hogy létrehozzon egy "elárasztó tonalitást és kataklizmatikus narratívákat", amelyek "áthidalják az űrt" a metal és a punk között; a legfontosabb zenekar az "UK hardcore legfontosabb csapata: a Discharge", amely 1980 és 1983 között "megkérdőjelezte az elterjedt elképzeléseket arról, hogy a punknak miként kell hangzania, és ezzel forradalmasította a metal kilátásait". 

Különösen a korái crossover thrash erősen viszonyult a skate punkhoz , de fokozatosan egyre inkább a metal közönség tartományává vált. 

Mike Muir , a crossover thrash Suicidal Tendencies együttesének frontembere , akit gyakran emlegetnek a műfaj úttörőjeként
Ahogy Steven Blush mondta:
"Természetes volt. A legintenzívebb zene a Black Flag és a Dead Kennedys után a Slayer és a Metallica volt . Ezért mindenki ott járt. Ez alapvetően kulturális háborúvá vált." [

Hardcore punk csoportok a Corrosion of Conformity , és a Suicidal Tendencies olyan thrash metal csoportok mellett játszottak, mint a Megadeth , az Anthrax , a Metallica , a Slayer , az Exodus , a Testament és Overkill . Ez a jelenet hatással volt a New York-i hardcore skinhead szárnyára, beleértve az olyan keresztező csoportokat is, mint a Cro-Mags , Murphy törvénye ,Agnosztikus Front , és Warzone . 

1984-ben New Jerseyben crossover banda alakult, Hogan Heroes néven és játszott együtt thrash metal csoportokkal, mint a Destruction , Death Angel , Tiltott , és Prong . 

Belefülelések:


Excel - Blaze Some Hate


RO-MAGS - WE GOTTA KNOW - HARDCORE WORLDWIDE 


AGNOSTIC FRONT - For My Family 


Suicidal Tendencies - "Institutionalized" 


D.R.I. - Abduction - Thrash Zone 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése