2021. május 9., vasárnap

Kedvenc albumaim a nem is olyan régi időkből - Gandalf-Lorus Land

 


Ma a New Age, Ambient egyik jelenkori képviselőjével foglalkozunk. Ő Gandalf, az osztrák származású zenész, aki zenei pályafutása hajnalán végigjárta Európát, Észak- és Dél-Amerikát és Ázsiát. Minél több kultúrával került kapcsolatba, annál inkább megérintette a felismerés, hogy sokkal több dolog egyesíti, mintsem szétválasztaná bolygónk különféle népeit. Számára a zeneszerzés és a felvétel célja a határokat feloldó zene létrehozása. Gandalf zenéjét a természet szépsége, valamint a különféle kultúrák bölcsessége és mítoszai ihlették. Hangtörténeteket mesél el, és olyan hangulatokat és varázslatos pillanatokat ír le, amelyek más valóságokra mutatnak a kulisszák mögött ebben a rohanó modern világban.
Gandalf számos és változatos hangszeren játszik (akusztikus és elektromos gitár, szitár, saz, charango, bouzouki, balaphon, zongora, szintetizátorok és minta-billentyűzetek, valamint különféle ütőhangszerek), keveri az akusztikát elektronikus és gömb alakú hangokkal, és szimfonikus szerkezetekbe szövi a népi elemeket összetéveszthetetlen és egyedi stílusának megalkotásához. 
Nemzetközi előadókkal dolgozott együtt, többek között a Genesis korábbi gitárosa, Steve Hackett, a tunéziai énekes és Oudista Dhafer Yossef, valamint az angol csellista és énekes, Emily Burridge, azaz White Horse, akikkel egy brazíliai koncertkörút során ismerkedett meg. 
Gandalf zenei hitvallása: "A zene az egyik legfontosabb dolog az életemben. Kora gyermekkorom óta ez ösztönözte a fantáziámat, és kalandos utakra vitt az elmém ismeretlen helyeire. A zene mindennél jobban lehetővé teszi a legmeghittebb érzéseim és elképzeléseim megosztását másokkal. Ez egy módja a közvetlen szívről-szívre való kommunikációnak. A zene számomra egyfajta szentély, egy védett hely, ahol visszavonulhatok a zaj és őrület elől a világon, ahol kényelmet és nyugalmat találok. Ha valaha is abbahagynám a zenélést, azt jelenti, hogy hagyja abba a légzést. " 

Gandalf

Ma a 2007-ben kiadott "Lotus Land" című albumába fülelhetünk bele.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. A Seed Dreaming  6:27
02. Life Is Love  7:06
03. Where The Heart Finds A Home  6:40
04. Love Opens The Gates  7:05
05. Just A Glimpse Of Paradise 4:14
06. Mystic Voyage  7:11
07. A Heavenly Gift  4:22
08. The Lotus Unfolds  5:11
09. Waves Of Delight  8:01

Letölthető /download/:

Kedvcsináló:

Gandalf - Waves Of Delight

Utóirat: minden sorozat véget ér egyszer. Ezzel a darabbal lezárul a "Kedvenc albumaiam". Biztos marad majd hiányérzet, hiszen a zenei élet tele van tehetséges zenészekkel és nagyszerű albumokkal. A célom az volt ezzel a zenei palettával, hogy a velem hasonló korosztállyal összekacsintsunk, hogy igen ezek ZENÉK voltak, másrészt a mai fiatalok fülébe belerakjam a bogarat: ezek az öregcsontok nem is voltak annyira hülyék, ha ilyen nívós zenéket hallgattak, és ha egy kicsit nem figyelek oda még én is megszeretem...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése