2021. május 14., péntek

Blueskocsma - Otis Waygood Blues Band

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk az Otis Waygood Blues Band.

Otis Waygood Blues Band


Otis Waygood Blues Band 
1969 novemberében Rob és Alan Zipper, Ivor Rubenstein és Leigh Sagar minden felszerelésükkel a dél-afrikai Fokvárosba utaztak. Meghívták őket, hogy játsszanak a "Zenekarok csatájához", a Green Point Stadionban, és rendkívül jól fogadták őket. Ennek eredményeként meghívást kapott egy johannesburgi klub rezidenciájára, majd aláírta Clive Calder-Ralph Simon menedzsment csapata, aki két nap alatt elkészítette a csoport első albumát. Felvételi szerződésük volt az EMI-vel, és három országos turnét hajtottak végre, Dél-Afrika, Rodézia és Mozambik szinte minden városának városházáiban játszottak.
Tagok:

Rob Zipper - ének, gitár, szaxofon
Leigh Sagar - gitárok, orgona,   hawaiigitár
Benny Miller - gitárok
Alan Zipper - Basszus
Ivor Rubenstein - ének, ütőhangszerek

Az énekesnek és fuvolaművésznek, Martin Jacksonnak ebben az időszakban rövid ideje volt a felállásban, de 1970 novemberében távozott, helyére Harry Paulus került. Bennie Miller, a salisburyi gitáros (ma Harare ) származik, de 1969-ben távozott, amikor a zenekar Dél-Afrikába ment. Az 1970-es évek végén és 1972 közepén rövid időre visszatért. Otis fúziója a jazzből és a  bluesból Waygood

az 1970-es évek elején Dél-Afrika egyik legjobb élő együttesévé tette a dél-afrikai és rodéziai turnén. 1971-ben a csoport Hollandiába, Németországba és az Egyesült Királyságba utazott játszani, ahol letelepedtek. 1976-ban három karibi zenészt felvettek a felállásba, és egy reggae-alapúbb hangzást kerestek. Miután több évig játszott olyan brit klubokban, bárokban és koncerttermekben, mint Otis Waygood , 1977-ben megváltoztatta nevét Immigrantra , utolsó turnéja pedig a londoni Palladiumban végződő Tavares támogatása volt . A csoport 1979-ben szétvált. A zenekar neve a név átültetéséből származik, amely a Waygood Otis liftjei által a rodéziai épületekbe telepített több liften jelenik meg.
Ma az 1970-ben megjelent debütáló lemezükbe fülelhetünk bele.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. You're late miss Kate
02. Watch 'n chain
03. So many ways
04. I can't keep from crying
05. Fever
06. Wee wee baby
07. Better off on my own
08. Help me
09. I'm happy
10. Devil bones [bonus]
11. You can do (part one) [bonus]
12. You can do (part two) [bonus]

Letölthető /download/:

Kedvcsináló:

Otis Waygood Blues Band - Fever



1 megjegyzés: