2021. július 9., péntek

Blueskocsma - 60,000,000 Buffalo

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk a 60,000,000 Buffalo.


60,000,000 Buffalo


60,000,000 Buffalo:

A blues és az electric blies érdekes keveréke az, amit a 60, 000, 000 Buffalo csoport jó albumán hallhatsz, 1972-ben vették fel, és az Atlantic Records kiadó adta ki. A csoport a Stone the Crows keveréke, lazább énekkel, és a Zephyr csoport, Tommy Bolin gitárosával. A legtöbb szám szerzője Judy Roderick, az énekes, Bill Ashford gitárossal. A csoport hangját hallgatva láthatja azt a szenvedélyt, amellyel az énekesnő átadta magát a daloknak, ami tovább növeli a mű hallgatásának örömét. 

Ez a hasonlóság Zephyr-hez már érezhető olyan számokon, mint a Canyoun Persuasion, ami minden bizonnyal jó pillanat az albumon. A Lovely Ladies című filmben Judy Roderick nagyszerű énekesnek bizonyul, míg a hangszeres rész hozzáértéssel látja el a munkát. Az A oldalon még a klasszikus Maid of Constant Sorrow egy gyilkos változata is van, amelyben a csoport hangja következetesebben jelenik meg, és Judy ismét tökéletesen teljesíti a részét. Az American Money Blues, amint a neve is elárulja, blues, húzós, nehéz, remek slide gitár munkával és ismét ihletett énekkel. Elmondható, hogy a csoport és az album zeppeli pillanata. 

Mivel a csoport Coloradoból származik, összehasonlították Judy Roderick énekesnőt a Zephyr énekesével, Candy Givensszel. De mindkettőt hallgatva hírhedt, hogy Judynak a leglágyabb a hangja, a legszebb a hangja, és hogy enyhe blues-elfogultsága további varázsa. A hírek szerint Judy évekkel ezelőtt cukorbetegségben halt meg. Remek énekesnő, szinte teljesen ismeretlen, annak ellenére, hogy a hatvanas években olyan lemezeket vett fel, mint a Columbia és a Vanguard.

Tagok.

Judy Roderick (ének)
Bill Ashford (gitár)
Brent Williamson (basszusgitár)
Don Debacker (gitár)
John Kerns (billentyűzetek és dobok)
Ma ebbe az egyedi hangzású albumba fülelünk bele.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Royalty Rag/Cocaine Shuffle
02. Canyon Persuasion
03. Lovely Ladies
04. Denver Dame
05. Maid Of Constant Sorrow
06. Shake It And Break It
07. Callin' You Down
08. Country Girl Again
09. American Money Blues
10. Do What I Tell Me To 

Letölthető /download/:

Kedvcsináló:

60,000,000 Buffalo - Lovely Ladies



2 megjegyzés: