2021. augusztus 6., péntek

Blueskocsma - Pure Food & Drug Act

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk a Pure Food & Drug Act .



Pure Food & Drug Act 

A Pure Food & Drug Act az 1970 -es évek elején Don "Sugarcane" Harris alkotta. A zenekar Paul Lagos dobdal, Larry Taylor basszusgitárral és Randy Resnick gitárral kezdte. Resnick annak idején egy- és kétkezes koppintási technikával kísérletezett, amely később a szokásos gitáros eszköze lett. A csoport néhány hónapig játszott kis bárokban Los Angeles környékén, mint például a Troubadour és Ash Grove.
Amíg a zenekar lemezszerződést keresett, Larry Taylor állítólag belefáradt Don késésébe és felelőtlenségébe, és úgy döntött, folytatja karrierjét John Mayall mellett. Ugyanakkor Harvey Mandelt, a Mayall egykori diákját bérelték fel a nyomon követés megerősítésére és a lemezkiadók érdeklődésének felkeltésére, hiszen már volt követője a chicagói blues-évekből. Taylor basszusgitár helyett felváltotta a relatív újonc Victor Conte -t ​​a Common Ground -ból a Resnick által játszott Fresno funk zenekarba. Conte a "Tower of Power" -ben és Herbie Hancock -szal a "Monster Band" -ben játszott .

A "Choice Cuts" volt az egyetlen album, amelyet élőben rögzítettek Seattle -ben 1972 -ben, de sikertelen volt. Állítólag Don megbízhatatlan természete miatt a zenekar ritkán próbált. Az élő előadások kiterjesztett és improvizált együttes szekciókat tartalmaztak, és egy dal általában 20 percig vagy tovább tartott. Számos felállásváltozás történt, amíg a zenekar néhány évvel az első lemez megjelenése után fel nem bomlott.
tagjai

Harvey Mandel - gitár
Don "Sugarcane" Harris - hegedű, ének, elektromos hegedű
Randy Resnick - gitár ének
Victor Conte - basszusgitár
Lagos Pál - dob

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Introduction: Jim's message
02. My soul's on fire
03. 'Till the day I die
04. Eleanor rigby
05. A little soul food
06. Do it yourself
07. Where's my sunshine?
08. What comes around goes around

Letölthető /download/:

Kedvcsináló:

Pure Food & Drug Act - Eleanor rigby




1 megjegyzés: