2022. január 7., péntek

Blueskocsma - The Stone Foxes

 


Itt az új esztendő első hétvéje, továbbra is itt a blueskocsma. E heti vendégünk a Stone Foxes.

The Stone Foxes

A Stone Foxes a kaliforniai Central Valley álmos lábánál keletkezett, ahol az alapító tagok, Aaron Mort testvérek, Spence Koehler (gitár) és Shannon Koehler (dob, ének). A középiskola után a San Francisco State University főiskolájára jártak . Néhány évvel később, miután a három alapító tag f
rátalált a hasonló zenei ízlésű, Avi Vinocur (gitár, basszus) ő is csatlakozott a zenekarhoz. A 2005 végén alakult The Stone Foxes az első évéket azzal töltötte, hogy kiegyensúlyozza zenei stílusát. A végtermék (egyelőre) egy country, rock, blues és egy kis San Francisco stílusa. A csoport dalai tele vannak klasszikus blues-struktúrákkal és kiabálós pillanatokkal. 
2011 áprilisában Elliott Peltzman billentyűs csatlakozott a bandához.
2013-ban, Aaron Mort és Avi Vinocur távozását követően, a zenekar jelentős változáson ment keresztül a multiinstrumentalista Brian Bakalian, Vince Dewald énekes/gitáros/basszusgitáros és Ben Andrews gitáros/hegedűs felvételével. Az új felállás ugyanabban az évben kiadta a Small Fires című albumot, amelyen az "Everybody Knows", az Ulysses Jones és a "Cotto" kislemezek szerepelnek.
Negyedik albumukon a The Stone Foxes másként közelítette meg új zenéjének kiadását, elindítva a Foxes First Fridayt. A 2014. szeptember 5-i "Locomotion"-tól kezdve a banda részletesen tervezi, hogy minden hónap első péntekén ingyenesen kiad egy új dalt. Élő verziókkal, bónuszszámokkal és az útról készült fotókkal párosítva minden dal egy albumba került Twelve Spells címmel , amely 2015 augusztusában jelent meg. 
2016 februárjában a The Stone Foxes megkezdte első brit turnéját a Bath-i székhelyű, zambiai testvérduóval, a Bite The Buffalo-val . A turné sikeres volt.
2017-ben a banda kiadta a Visalia EP-t, egy dalgyűjteményt, amelyet az azonos nevű városban táborozás közben készítettek. A kislemezek között szerepelt a "Fight", a "Shake Like Buddy Holly" és az önéletrajzi "If I Die Tonight", amely Shannon Koehler énekes/dobos élethosszig tartó küzdelméről szólt egy veleszületett szívbetegséggel. 
2018. szeptember 18-án a zenekar bejelentette, hogy Elliott Peltzman, Brian Bakalian és Vince Dewald elhagyják a bandát. A zenekar Shannon és Spence Koehler új felállásával folytatta. Abban az évben a The Stone Foxes két kislemezt adott ki, a "City on the Water" és a "Gimme Some Truth" címmel. A következő évben, 2019-ben újabb kislemezt adtak ki "Death of Me" címmel.
2020 folyamán a banda még két kislemezt adott ki, a "Can't Go Back" és a "Patriots" címen, valamint egy EP-t Gold címmel . A 2020. február 28-án megjelent Gold öt számot tartalmaz, amelyek a megtévesztés, kapzsiság és veszteség témái köré épülnek. A banda legújabb kiadása egy új kislemez, az "Electric Stomp", amely 2021-ben jelent meg. 
A Stone Foxes zenéje számos televízióban, filmben, reklámban és rádióban is megjelent. Egyes elismerések közé tartozik a "Hyde and Pine" című számuk a 2018-as Free Solo című Oscar- díjas filmben, a "Young Man" című daluk szerepel az első évadban, a Fox's Deputy tizenkettedik epizódjában, és több dal is szerepel az FX's Sons of Anarchy számos epizódjában.
A zenekar számos ismert fesztiválon is fellépett és figyelemre méltó előadókat támogatott. Szereplők közé tartozik az Outside Lands,VooDoo Music Experience, SXSW, és olyan előadókkal való fellépés, mint a The Black Keys, Cage the Elephant, és a ZZ Top.
Ma a 2015-ben kiadott albumukba fülelhetünk bele, amelynek címe "Twelve Spells".

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. - Eye For Love
02. - I Want To Be You
03. - This Town
04. - Cold Like A Killer
05. - She Said Riot
06. - Dying Star
07. - It Ain't Nothin'
08. - N.Y.T. (New York Talk)
09. - Jericho
10. - My Place
11. - Greasin' Up The Doorman
12. - Locomotion
13. - Count Me As One

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

The Stone Foxes - Eye For Love







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése