2022. november 11., péntek

Blueskocsma - The B. Christopher Band

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk The B. Christopher Band.

The B. Christopher 

The B. Christopher: A B. Christopher Band története egy másik zenei ösvényen halad. Idejét zenei felvétellel tölti a televízió számára. Zenéjét több mint 30 000 alkalommal használták több tucat csatornán öt kontinensen. Amikor összeállít egy zenekart, hogy készítsen egy lemezt, az mindig a legjobb stúdiózenészek „A listája”. Felvételein olyan nevek is közreműködtek, mint Nathan East, Stu Hamm, Anton Fig, Kenny Aronoff, Shawn Pelton, Jerry Portnoy, Andy Snitzer, Gerald Albright, Studebaker John és Bruce Katz. Az elmúlt húsz évben B. Christopher csak a különböző televíziós műsorok zenéjének szentelte magát. Kompozíciói több százszor szerepeltek olyan programokban és televíziós sorozatokban, amelyeket több mint harminc országban láthattak.
Bár gitárosként neve nem volt népszerű a nagyközönség körében, gitárját olyan előadók szolgálatába állította, mint Jerry Portnoy, Bruce Katz, Michael Power, Studebaker John vagy Nathan East. B. Christophert az évek során felhalmozott tapasztalata kiváló, neves stúdiózenészsé teszi, ahol munkáira mindig is nagy igény volt.
Végül B. Christopher úgy döntött, hogy egy lépéssel előre lép szólókarrierbe kezd, és az eredmény nem is lehetett volna jobb, meglepve a közönséget egy minden szempontból kiemelkedő albummal. Zenéjében olyan legendás gitárosok zenei utalásai és hasonlóságai találhatók, mint Mick Bloomfield vagy Roy Buchanan. Ezen a most megjelent felvételen a gitárja magas minőségi szintet ér el, olyan hibátlan zenészekből álló csoport támogatásával, mint például EJ „Moose” Boles énekes (egy lenyűgöző hangú énekes, tele árnyalatokkal), Studebaker John szájharmonikás, basszusgitáros Nick Douglas és Eric. Collier és dobos Anton Fig.
A tizenhárom albumdal közül hét instrumentális, amivel értékelhetjük és megízlelhetjük B. Christopher kiváló gitármunkáját. A többi mellékelt blues dal igazi örömöt okoz a fülnek. Röviden, egy igazi elegáns felvétel, amit újra és újra meghallgathatsz és élvezhetsz lassan, de egyenletesen. Mi ma a legfrissebb lemezébe fülelünk bele, amelynek címe " Snapshots from the Second Floor".

A következő felvételeket hallhatjzk:

01. All Twisted Up (3:33)
02. Where You At (4:37)
03. Sugar Baby (3:35)
04. Talk to Me (3:35)
05. Take It Home (3:43)
06. Who You Gonna Turn to Now (4:07)
07. Something's Wrong (2:38)
08. Late Night Crying (4:51)
09. Deep Dish Grit (2:36)
10. Ain't That Cold (2:57)
11. Like a Fool (3:18)
12. Thirty Years (3:01)
13. Smoke (2:02)

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

The B. Christopher Band - Where You At






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése