2022. április 22., péntek

Blueskocsma - Armin Sabol

 


Itt a hétvége, nyit a blieskocsma. E heti vendégünk Armin Sabol.

Armin Sabol

Armin Sabol: 1977-ben Armin Sabol zenekartársával, Mat Sinnerrel megalapította a Nand SHIVA-t. Az ifjú heavy rock triója különböző dobosokkal turnézott Dél-Németországban. A Whitesnake, a Colosseum II (Jon Hiseman, Gary Moore Don Airey és Nina Hagen közreműködésével) megnyitó koncertjei gyorsan segítettek a bandának erős rajongótábort építeni. A SHIVA 1981-ben feloszlott anélkül, hogy albumot adtak volna ki. Mégis, egy 2007-es jótékonysági rendezvényen történt ideiglenes újraegyesülés után ugyanabban az évben megjelent a Goddess SHIVA album.
1981-ben Armin megismerkedett a korábban ismeretlen énekessel, Pierre Schillinggel. Néhány Schillings demó után a régi „Schlager” stílusban Sabol drasztikus zenei váltást javasolt, és átveszi a New Wave és a „Neue Deutsche Welle” (NDW) elemeit. Az első ilyen stílusú demó után a hamburgi Schillings kiadó, a Peermusic album összeállítására buzdította a csapatot. Néhány hónapon belül minden szám elkészült. Miután a Peermusic nem talált megfelelő producert, azt javasolták, hogy hagyják Schillingre és Sabolra a produkciót, mivel a 4 számos demók olyan jól szóltak, és már „minden megvolt”. 1982 őszén jelent meg a Peter Schilling Album „hiba a rendszerben” címmel. Az első kislemez a „Major Tom (Völlig losgelöst)“) 1983 elején bezuhant a slágerlistákra, felkapaszkodott az 1. helyre, és ott maradt 8 hétig. Az ezt követő kislemezek „Die Wüste lebt”, „Fehler im System”, „Terra Titanic” és „Hitze der Nacht” mind felkerültek a slágerlistákra, csakúgy, mint Schilling második albuma, a „120 Grad”. 1984-ben az amerikai Elektra lemezcéget vonzotta a projekt. Ez Schilling „Error in the System” és „Things to Come” (a „120 Grad” angol változata) című albumainak világszerte történő megjelenéséhez vezetett angol nyelven. A "Major Tom (Coming Home") című kislemez a 14. helyezést érte el a Billboard listán, a bővített változat pedig tovább ment.1. a US-Dance Toplistán. Az „Error in the system” album Kanadában arany státuszt ért el, akárcsak a „Major Tom” című kislemez Németországban, Ausztriában és Kanadában. Személyes és zenei nézeteltérések után Schilling és Sabol együttműködése 1985-ben véget ért.
A 80-as évek közepétől Armin Sabol olyan fémzenekarokat gyártott, mint a Rage, a Sinner és a Pyracanda. Emellett újságíróként további tevékenységet is kezdett, többek között címadó sztorikat írt Edward Van Halen és Slash gitárikonokkal a német „Fachblatt” zenei magazinban. Emellett társszerzőként könyvet adott ki „Fit fürs Music Business” címmel.
Armin Sabol stúdiógitárosként számtalan albumon hallható. Sok más mellett Hazel O'Connorral, Mick Jacksonnal és Eric Burdonnal dolgozott. Az 1990-es években a német Hip Hop szupercsoport „Die fantastischen 4” albumain játszott. A gitárt a „Vier gewinnt” címadó dalukon, valamint a „4. Dimension”, ahol lerakta a gitár- és basszusszámokat, és társszerzője volt a kompozíciónak. Armin Sabol dühöngő gitárja az „Ernten was wir säen (Schweinerock Mix)”-ben lángra lobbantotta a számot. A „Fanta 4” még mindig a dal dühös változatával fejezi be élő show-ját. Emellett Armin részt vett a német Camouflage szinti-pop zenekar kislemezein vagy a hip-hop ikon, Thomas D.

A 90-es évek elejétől a Sabol hangszeres produkciós zenét ír és gyárt világszerte televíziós, filmes és reklámcélú felhasználásra, többek között a Sonoton zenét. Zenéjét olyan nagy tévéműsorokban használták, mint az Oprah Winfrey Show, a Mentalist, a Pawn Stars és még sok más. Ma az idén megjelent albumába fülelhetünk bele, amelynek címe: "Back in Blue".

A következő felvételeket hallhatjuk:

01 - Got Her in a Bag [00:03:32]
02 - Bad Harvest [00:04:30]
03 - Going Down [00:03:22]
04 - All out in the Numbers [00:03:13]
05 - Hold On [00:03:09]
06 - One Trick Pony [00:02:59]
07 - Boom Boom [00:03:40]
08 - Key to the Highway [00:03:29]
09 - Sharp Dressed Man [00:03:49]
10 - The House Is Rocking [00:02:31]
11 - Ready to Roll [00:03:03]
12 - The Old School of Life [00:03:03]
13 - Bad Harvest (Radio Edit) [00:03:50]

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

Armin Sabo - Going Down







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése