2022. április 1., péntek

Blueskocsma - Heinz Sauer - Bob Degen

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégeink Heinz Sauer - Bob Degen.

Heinz Sauer 

Bob Degen

Carey Bell 

Heinz Sauer: ( Merseburg , 1932. december 25. – ) német jazzszaxofonos .
Sauer tenorszaxofonos autodidakta volt, és az 1950-es években Frankfurt környékén kezdte pályafutását . Hosszú évekig játszott Albert Mangelsdorff együttesében, valamint a Jazzensemble des Hessischen Rundfunksban és a német All Starsban . Gyakran dolgozott együtt Bob Degennel , és olyan zenészekkel is fellépett vagy lemezfelvételeket készített, mint Ralf Hübner , Günter Lenz , Stefan Schmolck és Manfred Schoof . Az 1990-es években kezdett kísérletezni szaxofonjain az elektronikus feldolgozás használatával. A 2000-es években többek között Christopher Dell -lel lépett fel trióban(vibrafonok) és Bertram Ritter (ütőhangszerek) és egy duó Michael Wollnyval . Számos rangos német díjat kapott, mint például a "Deutscher Jazzpreis" (1999), az "SWR-Jazzpreis" (2008) és többször a "Deutscher Schallplattenpreis" ("német lemezkritikusok díja").

Bob Degen: ( Scranton, Pennsylvania , Egyesült Államok , 1944. január 24. ) amerikai jazz - zongorista. Munkáinak nagy része trió formátumban készült.
Degen az 1960-as években a Berklee College of Music -ra járt, és ott helyben játszott Bostonban . Art Kreinberg dzsesszzenész és multiinstrumentalista hatással volt rá, és az 1960-as évek elején egy trióban játszott Kreinberggel és Doug Smith basszusgitárossal. Az 1960-as évek közepén Európában játszott Dexter Gordonnal , Art Farmerrel , Carmell Jonesszal és Albert Mangelsdorfffal , 1968-ban pedig lemezvezetőként rögzített egy albumot. Az évtized végén együtt játszott Paul Motiannal , valamint Garyvel . Peacock és Buddy DeFranco az 1970-es évek elején. 1974-ben Degen Németországba költözött , ahol gyakran játszott Heinz Sauerrel . Azóta együtt játszott Makaya Ntshoko -val , a Frankfurter Jazz Ensemble -lel , Adelhard Roidingerrel , Joki Freunddal , Leszek Zadlóval , Günter Lenzcel és Uli Beckerhoff -fal.

Ma az 1983-ban kiadott "Blues After Sunrise" című közös  albumukba fülelhetünk bele, amelyen Carey Bell herflis közreműködik.

A következő felvézeleket hallhatjuk:

01. I Want You To Love Me 4:59
02. Degen Blues 5:45
03. Tonky Blues 5:34
04. Hollerin' The Blues 6:31
05. A Classical Preacher 2:35
06. One Day I Get Lucky 3:02
07. Blues After Sunrise 6:12

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

Heinz Sauer - Bob Degen - Hollerin' The Blues








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése