2022. április 8., péntek

Blueskocsma - Paul Bonn

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk Paul Bonn.

Paul Bonn és bandája

Paul Bonn: dalszerző, bluesénekes. Bonn maga Illinoisból származik. Belleville-ben született és nőtt fel, az elmúlt 37 évben O'Fallonban élt. Ragyogó és lelkes hangjával nem is gondolná az ember, hogy útja 1964-ben indult egy dobfelszerelés mögött, de ez (a The Beatles iránti szenvedélyével együtt) tulajdonképpen megszerette a The Ash nevű regionális zenekarral. Ott olyan srácokkal dobolt, akik már adásba kerültek a rock & roll erőmű, a K-SHE 95-ön. De jaj, hol ragadta meg a bluest? Kiderült, hogy minden körülötte volt.

Bonn szerelme a Beatles iránt az első lépés volt. Bárki, aki követi a csoportot, tudja, hogy mélyen tiszteli az amerikai bluest és az R&B-t. Ennek köszönhetően Albert és BB King hamar megfogta Bonn fülét. Ám amikor jövendőbeli felesége, Kate megakadt a szemében, nemcsak a szívét rabolta el, hanem a lelkével is bánt. Bemutatta neki a soul zenei gyűjteményét,amely megmozgatta a lelkét, a 70-es évek vége új távlatot nyitott meg. Egy helyi bárzenekarral dobolt, majd elkapta a Soulard Blues Bandet Dél-St. Louisban. A feltörekvő bluesmesterek figyelése megpecsételte az üzletet. „Rájöttem, hé, ezt szeretem” – mosolyog Bonn. "Meg tudom csinálni ezt." És csináld, megvan. Noha évtizedek óta lépett fel az STL-ben, Paul Bonnt lemezen találni trükkös dolog. Ez egy kincsvadászat, amelyet érdemes elvégezni. Bonn hangja megszólalt, mint a Shakey Ground, a Los Carnales és a The Bar Room Troubadours. Ezeken a felvételeken a tehetség egyszerre nyitja meg a fület és a szemet: a Fabulous Thunderbirds egykori basszusguruja, Preston Hubbard; A blues hárfa legendája, Arthur Williams; a mesteri Roomful Of Blues kürtszekció; blues gitár slingerek, Rich McDonough, Elliot Sowell és Ryan Waked; A Soulard Blues Band vokalistája, Brian Casserely. 
Ma egy tavaly kiadott jzbileumi lemezbe fülelhetünk bele, anelynek címe "50 Years". Az 50 ÉV valóban ünnepi ajándék. Bonn dalszerzőként erős, mély tiszteletet érdemel. Zenésztársai: Tom Slim Louis (basszusgitár), Jeff Sheehan (gitár), Frank Bauer (szax), Sal Ruelas (basszusgitár), Alice Monroe (háttérének), Matt Davis (billentyűs hangszerek) és Paul Niehaus IV Jon Erblich-el (basszus és hárfa) a 'Stop The Killin'-en, amely a St. Louis Blues Society 16 IN 16 kiadásának kiemelt száma.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. East Side House Party 03:12
02. Don't Drift Away 03:13
03. Stop The Killin' 03:08
04. Blues City Deli 02:53
05. Uncle Jim's Wine 04:55
06. Packin' House Blues 04:39
07. Here It Comes Again 03:01
08. I Still Believe That I Can 06:50
09. Centreville Boogie 04:30
10. Good Old Days 03:05
11. Hypnotized 02:27

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

Paul Bonn - I Still Believe That I Can







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése