2022. október 14., péntek

Blueskocsma - Bill Coday


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk Bill Coday.

Bill Coday

Bill Coday: (1942. május 10. – 2008. június 7.) amerikai zenész és énekes. Bill Coday az Egyesült Államokban, Coldwaterben született, Mississippi államban. Fiatalemberként az arkansasi Blytheville-ben és környékén kezdett énekelni zenegépekben. Később Coday Chicagóba, Illinois államba költözött, ahol Denise LaSalle fedezte fel. LaSalle leszerződtette Coday-t a Crajon kiadójához, és bemutatta Willie Mitchellnek, a tennessee- i memphisinek Mitchell hírneve a soul és soul blues zeneiparban olyan művészek produkcióját foglalja magában, mint Al Green és Ann Peebles Mitchell beleegyezett a Coday-val való együttműködésbe, és a Mitchell-Coday csapat olyan dalokat készített, mint a "Sixty Minute Teaser", "I Get High on Your Love", "You're Gonna Want Me", "I'm Back to” és „Get Your Hazugság”.
Coday leszerződött az Ecko Records -szal, és felvette a Sneakin' Back albumot, amely a "Her Love Is Good Enough to Put in Collard Greens", "I Can Move the Hoochie Coochie Man" és "Doctor Thrill Good" című dalokat tartalmazza. Coday második albuma az Ecko Records-szal, a Can't Get Enough, amely az „In the Room Next to the Room” és a „Not a Word” című dalokat tartalmazza. Az Ecko Records harmadik albumán, a Put Me in the Mood  Coday felvette a "We're Gonna Miss You Johnnie" című dalt, amely Johnnie Taylor előtt tisztelgő dal volt.

Bill Coday 2008. június 7-én súlyos agyvérzést kapott, és 66 éves korában meghalt. Ma az 1999-ben megjelent "Put Me In The Mood" című albumába fülelünk bele. 

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. I'm A Honey Do
02. Good Neighbor
03. Sexaholic
04. You Changed
05. I'm Gonna Stand Up For Myself
06. The Bull Crap Song
07. I'm Ready To Ball
08.You Put Me In The Mood
09. Country Back Hills Juke Joint
10. She's In A Midnight Mood In The Middle Of The Day

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

Bill Coday - Sexaholic







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése