2023. január 20., péntek

Blueskocsma - All Them Witches

 


Itt a hétvége, nyir a blueskocsma. E heti vendégünk az All Them Witches.

All Them Witches 

Az All Them Witches: 2012. január 6-án alakult. Robby Staebler dobos, aki elvesztette az összes pénzét, nemrégiben sok vagyonát eladta, és Portlandből Nashville-be költözött, ekkor még az autójában élt. A lépés célja az volt, hogy Staebler egy másik személy zenekarában játsszon; azonban kilépett a projektből, mivel úgy találta, hogy a másik féllel nehéz együttműködni. Staebler nyolc számból álló durva gyűjteményt hozott létre – amelyeken az összes hangszeren játszott –, és mivel "szerelmes a hangzásba", zenészeket keresett, akik a projektet zenekargá alakíthatják. Staebler beszervezte Ben McLeod gitárost, miután látta őt slide gitározni egy bárban. A pár eredetileg dzsesszzenét próbált létrehozni, de ezt felhagyták a nehezebb hangzás érdekében. Ezt néhány hónappal később követte, hogy Staebler találkozott Charles Michael Parks Jr. frontemberrel és basszusgitárossal, miközben mindketten "egy vállalati hippiboltnál" dolgoztak. Parksnak bemutatták a Staebler és McLeod által készített demódalok gyűjteményét, amely rávette, hogy csatlakozzon. A zenekar nevét a Rosemary's Baby című 1968-as filmben szereplő All of Them Witches című boszorkánykönyvből vették. A zenekar saját kezűleg adta ki első, saját névre keresztelt négyszámos EP -jét, ugyanabban az évben, amikor megalakultak. Ekkor ők lettek az első amerikai banda, amely a német nehéz pszichés lemezkiadóhoz, az Elektrohasch Schallplattenhez szerződött. Debütáló albumuk, az Our Mother Electricity (amelyet korábban a banda saját kezűleg adott ki 2012 nyarán), az Elektrohaschnál jelent meg új masteringgel és új grafikával (Mat Bethancourt) 2013 februárjában. Nem sokkal ezután megjelent a második EP, az Extra Pleasant, amelyet két mikrofonnal közvetlenül egy négysávos kazettás magnóra rögzítettek. 2013-ban a banda második stúdióalbuma, a Lightning at the Door saját kiadásában jelent meg saját Bandcamp oldalán; azonban később a Tone Tree Music forgalmazta. Következő saját kiadású albumuk a hivatalos élő album, az At The Garage volt 2015 februárjában. 

2015 nyarán a banda aláírt a New West Records-hoz. Az év későbbi szakaszában kiadták harmadik stúdióalbumukat (és az elsőt a New West-tel), a Dying Surfer Meets His Makert , amelyet hat nap alatt rögzítettek egy távoli hegyoldali kabinban, kilátással a tennessee-i Pigeon Forge- ra. Az album nevét eredetileg McLeod egy dalra használta szólóprojektjében, a Woodsplitterben, amelyet egy valós esemény ihletett, amikor szörfözés közben majdnem meghalt.
Az együttes korábban saját kiadású albumát, a Lightning at the Doort 2016-ban újra kiadta a New West. Ezt először a Live in Brussels követte (2016 márciusában, Brüsszelben, Belgiumban rögzítették ) 2016 szeptemberében, majd a zenekar negyedik stúdióalbuma, a Sleeping Through the War 2017 februárjában. A Sleeping Through the War producere a nashville-i Dave Cobb volt, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Sturgill Simpson és Chris Stapleton. Az albumon három nashville-i énekesnő: Caitlin Rose, Erin Rae és Tristen vendégéneke szerepelt, emellett Mickey Raphael szájharmonikás közreműködésével is. 2018 közepén bejelentették, hogy Jonathan Draper váltja Allan Van Cleave-et a billentyűs hangszereken. A 2018-as Download Festivalon adott interjúban Parks és Staebler világossá tette, hogy a változás végleges, és Van Cleave elhagyta a bandát. Következő albumuk, az ATW, még ez év szeptemberében jelent meg; azonban a következő hónapban Parks bejelentette, hogy a banda háromtagúként folytatja, Draper nélkül. Az ATW producere a banda gitárosa, Ben McLeod volt, a keverést pedig Rob Schnapf producer végezte, leegyszerűsítettebb, naturalisztikusabb hangzást adva, mint az előző albumaik. 
A banda első zenéje három darabból az albumon kívüli "1X1" volt, amely 2019 Halloweenjén jelent meg. Ezt követte hatodik stúdióalbumuk, a Nothing as the Ideal 2020 szeptemberében. Az album az Abbey Road Stúdióban rögzítették (a Studio Two-ban, ahogy korábban a The Beatles és a Pink Floyd használta ), a producer pedig Mikey Allred volt, aki korábbi, Dying Surfer Meets His Maker című albumukat is készítette. Augusztus közepén, nem sokkal az album megjelenése előtt megjelent egy videó a "The Children of Coyote Woman" című számhoz. A videót Staebler rendezte, a főszerepben pedig Evan Smith profi gördeszkás volt. A Metal Hammer a Nothing as the Ideal címet választotta 2020 46. legjobb metal albumának. 
2021 áprilisában a zenekar Facebookon és Twitteren bejelentette, hogy Van Cleave billentyűsként újra csatlakozott a zenekarhoz. A Van Cleave visszatérését követő első új kiadásuk John Lee Hooker "Black Snake" című számának feldolgozása volt 2022 januárjában. Az új szám bejelentésekor a banda megerősítette, hogy ez lesz az első a "Baker's Dozen" közül. " számokból, amelyeket havi rendszerességgel adnak ki 2022-ben, egy extrával együtt, összesen 13-at. 2022 márciusában a zenekar kiadta a Live on the Internet élő közvetítés műsorának digitális audio- és CD-verzióját, amelyet eredetileg 2020-ban sugároztak, és bakeliten is elérhetővé tették a számáraA lemezboltok napja 2021-ben. 
Mi ma az idén kiadott "Baker's Dozen" címú albumukba fülelünk bele.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01 – Blacksnake Blues
02 – Fall Into Place
03 – Silver To Rust
04 – Slow City
05 – Acid Face
06 – L’hotel Serein
07 – 6969 WXL THE CAGE
08 – Tiger’s Pit
09 – Tour Death Song
10 – Holding Your Breath Across the River
11 – Hush, I’m on TV
12 – Mama Is a Shining Star
13 – Real Hippies Are Cowboys

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

All Them Witches - Acid Face 



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése