2023. január 13., péntek

Blueskocsma - Deep Town Diva

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk a Deep Town Diva.

Deep Town Diva

Deep Town Diva: A 2018-ban, Modenában (Olaszország) alakult Deep Town Diva 2022-ben első diszkográfiai kiadványát kínálja nekünk egy ötszámos EP formájában "Royal Flush" címmel. Ha úgy tűnik, hogy ez az első kínálat elegendő tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy szánjunk időt a elmélyülésre, akkor is meglepő, hogy a zenekar fennállásának négy éve alatt mindössze öt szerzemény jelent meg. Ilyen ütemben valószínűleg türelmesnek kell lennünk, mielőtt reménykedhetünk a teljes opuszban.
Akkor öt szám, köztük két ballada, ami soknak tűnik, még ha a minőség is megvan. A 'Miles and Bullets' egy jó darab déli hangulatával, amelyet egy szájharmonika erősít meg. Ami a 'Wind Back'-t illeti, egy sötét és melankolikus középtempóra zárja az egészet. Mindazonáltal jobb lett volna a már jól markáns identitás izmos oldalát előnyben részesíteni. A hatások a 80-as évek csillogása és egy indie rock között ingadoznak, amelyet Maneskin honfitársai hoztak napvilágra. A 2021-es Eurovízió győzteseinek árnyéka a „Jagger Of Jagger” című kislemezen lebeg, punk megközelítéssel és fülbemászó refrénnel.
De ennek az EP-nek a másik két számában kell keresnünk a legjobb okokat, hogy reménykedjünk az olasz kvartett jövőjében. A 'Rising Star' hipnotikus és nagyon klasszikus rock 70-es évekbeli szvingje tiltott és elbűvölő füstbe burkolja a hallgatót. Ami a „Snake Bite”-t illeti, annak zsíros és csúnya hevessége megérdemelt volna egy erősebb produkciót, hogy a megérdemelt hatékonyságot adja. Meg kell jegyezni Marco Rustici gitáros tehetségét is, aki összefűzi a csillogó szolit és a fülbemászó riffeket. Ez kompenzálja azt az énekhangot, amely még mindig túl modoros, és hiányzik belőle egy kis biztosíték ahhoz, hogy teljesen hiteles legyen. Néhány enyhe gyengeség, amelyek nem tiltóak, és amelyeket egy kis tapasztalattal, valamint egy jól érvényesített védjeggyel rendelkező kompozíciókhoz méltó produkcióval könnyen el kell törölni. Hosszú munkára várunk, hogy megerősítsük a reményeket, amelyeket ez a "Royal Flush" keltett, és hogy a Deep Town Diva -t egy teljes forrongó olasz sziklatáj szívébe helyezzük.

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. Jager Of Jager (03:24)

02. Rising Star (05:36)

03. Miles And Bullets (04:55)

04. Snake Bite (04:30)

05. Wind Back (04:39)


Letölthető /link/:

https://data.hu/get/13571702/Deep_Town_Diva_-_Royal_Flush_EP_2022.zip


Kedvcsináló:

Deep Town Diva Jager Of Jager




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése