2023. január 21., szombat

Zenei műfajok lexikona - M

 


Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a zenei műfajok labirintusában próbálunk eligazodni. E heti témánk még mindig a Metal music.

M mint Metal music

A Metal music következő alműfaja a Symphonic meta: 

A Symphonic metal egy kereszt-generikus stílusmegjelölés a heavy metal zenei alműfajok szimfonikus alcsoportjaira. Minden olyan fémzenekar jelölésére szolgál, amely szimfonikus vagy zenekari elemeket használ. A stílusban a nehéz fémdobok és gitárok a zenekari klasszikus zene különböző elemeivel, például szimfonikus hangszerekkel, kórusokkal és néha teljes zenekarral, vagy csak billentyűs hangszereléssel szerepelnek.
A szimfonikus metálbandákban klasszikusan képzett énekesek is szerepelhetnek, ilyenkor olyan beceneveket tulajdoníthatnak nekik, mint például az opera metal vagy az opera metal. A szimfonikus metal bandák talán legúttörő és legkiemelkedőbb példái a svéd Therion, a finn Nightwish, az olasz Rhapsody of Fire és a holland Within Temptation, The Gathering és Epica együttesek. Mind a hat zenekar nagy hangsúlyt fektet a filmzenékben elterjedt elemekre a műfajban szélesebb körben használt alapvető klasszikus komponensek mellett.

Belefülelők:

THERION - Marijin Min Nar 


Nightwish - Sleeping Sun


RHAPSODY OF FIRE - Chains Of Destiny


Within Temptation - 'The Fire Within'


EPICA - Storm The Sorrow













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése