2022. június 17., péntek

Blueskocsma - King Garbage

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk a King Garbage.

King Garbage

King Garbage író/producer/multiinstrumentalista Vic Dimotsis és Zach Cooper duója. Magas színvonalon produkálnak, énekelnek, gitároznak, basszusgitároznak és dobolnak. Saját művészprojektjeiken kívül szorosan együttműködnek Ricky Reed író/producerrel, és közösen írták a SZA-t, Travis Scottot, valamint a The Weeknd "Power is Power" című számát, valamint Ellie Goulding "Hollow Crown"-ját a For The Throne-ból (a zene ihlette az HBO sorozat Trónok harcát). Ezenkívül Ricky Reeddel közösen írták és producerként is dolgoztak a "Mrs." és a "Lions" Leon Bridges Grammy-díjra jelölt Good Thing albumáról. A közelmúltbeli együttműködések között szerepel többek között Gallant, THEY., Yebba is. King Garbage székhelye az észak-karolinai Asheville-ben található, és rendszeresen utazik Los Angelesbe írói utakra.
Első albumuk 2017-ben debütált. Ma a násodik lemezükkel foglalkozunk, amely ez év áprilisában jelet meg, címe  "Heavy Metal Greasy Love". 

A nyitószám, a „Checkmate” bemutatja az album témáját, és beállítja a színteret a következő eseményekhez: soulful funk elektronikus hatásokkal. Ami egyesek számára szokatlannak hangzik, az nyilvánvalóan szándékos; a szinkron egyértelműen jelzi a zenekar jazz hatását. Az album egyéb jazz-tel teli számai, mint például a „Let Em Talk” és a „Busy on a Saturday Night” azt mutatják, hogy a King Garbage pontosan tudja, mit csinálnak. A ütős zongorák és a harsogó rézfúvók között gyakori a versengés, de a kettő jól kiegészíti egymást. Sok mindennek nincs helye, mégis minden hang megfontolt. Az egyes számokban ritkán előforduló csendes pillanatokban a refrének sokkal könnyebben észlelhetők. A halk szavú, olyan zenekarokra emlékeztető hangokkal, mint a slenderbodies és a LEISURE, a dalszövegeket alaposan meg kell hallgatni, de külsőleg költőiek. Időnként Cooper édes szerenádja fergeteges üvöltéssé válik. A „Monster Truck” jól mutatja ezt a szenvedélyt; tradicionális szerelmi ballada, dübörgő és dübörgő énekhanggal. Nem lehet megmondani, mi rejlik az instrumentálisok alatt. 

Az album végéhez közeledve a „Never Die” és a „Piper” ragyogó sztárnak mutatkozik. A „Never Die” egy nyolcperces szám, egy elsöprő, lassú égés, amely panasz nélkül akár további öt percig is eltarthatott volna. A „Piper” könnyen hallgatható, de nem úgy, hogy ne figyelj oda. Amiben ez a két szám rendelkezik, az egy olyan tulajdonság, amelyet kissé nehéz megtalálni a garage-rockban; egyenesen haladnak. Míg az album összes többi dalánál előfordulhat, hogy a hallgatók felteszik a kérdést, hogy mi fog ezután történni, a „Never Die”-ben és a „Piper”-ben nincsenek kérdések. Mindkét dal esztelen abban a tekintetben, hogy leköti a figyelmedet, és olyan figyelmesen hallgatod, hogy minden más elmosódott körülötted. A záró szám, a „Peanut Butter Kisses” tökéletes módja annak, hogy masniba kössük ezt az albumot. A dobverés finom, az ének szép és a metaforák világosak.

A Heavy Metal Greasy Love 2022 egyik legfontosabb indie albuma lehet. Nyilvánvaló, hogy a King Garbage kísérletezett néhány ilyen számmal, de nem volt semmi, ami nem járt sikerrel. A pár feltalált egy hangot és egy olyan érzést, amely hitelessé vált számukra . Mivel ez a hangzás nem hagy maga után semmilyen műfajt, a King Garbage jövője nem ismer határokat.

A következő felvéreleket hallhatjuk:

01 - Checkmate [00:01:58]
02 - Let Em Talk [00:04:03]
03 - I Miss Mistakes [00:01:44]
04 - Snow [00:02:55]
05 - Busy on a Saturday Night [00:04:23]
06 - Monster Truck [00:04:57]
07 - Never Die [00:08:09]
08 - Piper [00:04:50]
09 - Peanut Butter Kisses [00:03:28]

Letölthető /link/:

Belefülelő:

King Garbage - Never Die





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése