2022. szeptember 23., péntek

Blueskocsma - The Dig 3

 


Itt a hétvége, nyit a blueskocsma. E heti vendégünk The Dig 3.

The Dig 3

The Dig 3: „A konvencióktól mentes blues-szuperhősök, Andrew Duncanson, Ronnie Shellist és Gerry Hundt egyszemélyes banda egyesül a The Dig 3-ban. A Whiskey-ének, a mesteri szájharmonika és az éles eredeti dalok csak akkor maradnak a groove-hoz kötve, ha a ritmusszekció egy személy. A sürgősség és a könnyedség közötti kötélen haladva a Dig 3 erővel és finomsággal hoz létre gyökeres zenét – amelyet több évtizedes házibulik és honky tonkok tökéletesítenek.”
Eleged van már abból, hogy ugyanazt a régi blues rockot hallod a villámgyors gitárcsípőkkel, akik a lehető legtöbb hangot próbálják belezsúfolni a végtelenített tészta szólóikba, kombinálva a túlzottan morgó énekekkel, akik fáradt, klisés blues standardokat üvöltenek, minden miközben senki nem figyel egymásra?
ÉN IS!!! Éppen ezért alig várom, hogy hallhassátok a THE DIG 3 újjáéledő, igazi blues-ját!
A THE DIG 3 egy új, izgalmas és szórakoztató blues/roots all-star trió, amely a rendkívül lelkes énekes/gitáros, Andrew Duncansonból, a Kilborn Alley Blues Band hírességéből, Ronnie Shellist hárfamesterből és -tanárból, valamint Gerry Hundt multi-instrumentalistaból áll (aki volt a nem túl titkos fegyver Nick Moss, Corey Dennison és még sok más mögött!).
A Dig 3 valóban AZ ÉRZÉSBEN játssza a DEEP BLUES-t, és tudja, hogyan kell igazán BEÉRNI EGY STEADY GROOVE-ba!! Annyira üdítő érzés hallani egy csapat fiatal, tehetséges jó barátot, amint gyilkos old school bluest játszanak egyedi eredetiséggel, ízléssel, finomsággal és érzelmekkel, és mindezt úgy, hogy mindezt teljesen jól csinálják. Ez az egyik legalapvetőbb, nyers, legvadabb és legpiszkosabb blues, amit régóta hallottam… gondolj Big John Wrencher Chicago Blues klasszikusára, a Maxwell Street Bluesra a '69-ből!

A következő felvételeket hallhatjuk:

01. You're the One (4:01)
02. Every Drop (4:11)
03. Christmas Coming (3:13)
04. Double Cross (3:40)
05. One Left, One Right (2:37)
06. Don't Slip (3:05)
07. Rock That Boat (4:35)
08. Chicken Kiss (2:46)
09. Southern Fantasy (5:28)
10. Reposado Rock (3:20)
11. Run & Hide (4:20)
12. Love Me Some of You (Bonus Track) (3:26)
13. Tell Me the Place (Bonus Track) (3:52)
14. In My Kitchen (Bonus Track) (3:56)

Letölthető /link/:

Kedvcsináló:

The Dig 3 - Tell Me the Place 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése